Muslim

Rumah Konsep Islam

Pembinaan rumah berkonsepkan ciri Islamik tidak hanya diukur berdasarkan bentuk fizikalnya semata-mata tapi perlu mengambil kira dan memahami asas Islam dalam pembinaannya. Terdapat tiga asas utama iaitu berkaitan hubungan dengan Allah, hubungan sesama manusia dan hubungan dengan alam sekitar sebagaimana terkandung dalam Al-Quran. Kenyataan itu pastinya menimbulkan persoalan ramai, apakah kaitan tiga elemen terbabit dalam …

Rumah Konsep Islam Read More »

Kaedah Mendidik Anak Cemerlang – Dr. Fadzilah Kamsah

Kaedah dalam mendidik anak-anak supaya cemerlang sebenarnya tiada formula khusus yang boleh diikuti atau diterapkan kerana setiap anak adalah makhluk yang luar biasa dan unik dan berbeza-beza antara satu sama lain. Menurut Datuk Dr. Haji Mohd Fadzilah Kamsah dalam bukunya, 21 Kaedah Mendidik Anak cemerlang, ilmu mendidik anak adalah satu ilmu kemahiran yang perlu dimiliki …

Kaedah Mendidik Anak Cemerlang – Dr. Fadzilah Kamsah Read More »

7 PERKARA WAJIB TAHU APA ITU BRAND !

Bila sebut pasal BRAND, apakah imej yang terbayang dalam kepala anda? Ramai yang masih keliru antara branding dengan kerja design logo. Ada juga fikir branding tu semata-mata tentang membina website yang menarik, buat ads atau iklan yang power dan memberikan message yang padu secara berterusan. Realitinya, branding ni melampaui dari yang kita sebutkan tadi. Artikel kali ni, kita akan merungkaikan …

7 PERKARA WAJIB TAHU APA ITU BRAND ! Read More »

7 TIPS UNTUK OWNER BISNES TINGKATKAN SALES

“Ejen memang ramai, ada 100, 200, 500 orang.. Tapi geram betul, diorang ni tak aktif, yang bebetul buat sales takat 5-7 orang jer.. Tension arghh..!”Amboi.. Garang sungguh noooo..  Jangan marah-marah..  Sabaq sat.. Nanti tak pasal-pasal kena darah tinggiAnda owner bisnes yang ada masalah macam ni?Nak tau kenapa benda ni berlaku?  Nak tau apa isu sebenar?  Kenapa ejen anda slow..  …

7 TIPS UNTUK OWNER BISNES TINGKATKAN SALES Read More »

15 TIPS UNTUK BAKAL TAUKE PRODUK

Anda owner produk? Tauke krim muka? Tauke produk dalaman wanita? Tauke produk slimming? Tauke baju? Tauke produk perbidanan? Atau apa saja, yang mana produk-produk anda memang ada demand..BIASA TAK; Ada produk, tapi tak tau camner nak promote. Nak cari agent, tak reti.. Dah ada agent, tak pandai jaga.. agent pasif! Produk bertahan sekejap saja.. 1-3 bulan. Dah buat marketing kaw-kaw, tapi tiada …

15 TIPS UNTUK BAKAL TAUKE PRODUK Read More »

11 PANDUAN BRANDING

Jenama atau Brand anda adalah PERSEPSI pelanggan anda. Jika kena dengan cara atau kaedah yang betul, kesetian dan kepercayaan dari pelanggan atau pengguna akan terbentuk. Ini adalah jaminan bagi menghidupkan perniagaan anda untuk jangkamasa panjang. Dengan ini ianya pasti akan membawa peningkatan yang mantap dalam jualan, lebih banyak projek, buah mulut atau referral, dan sokongan …

11 PANDUAN BRANDING Read More »

10 LANGKAH MEMIKAT PELANGGAN

Menghasilkan produk amat mudah Akan tetapi, untuk menghasilkan produk yang mampu memikat dan membuat pengguna atau pelanggan tertarik hingga terbayang-bayang didalam mimpi yang indah itu memerlukan creativity yang tinggi serta kajian yang mendalam. Tugas kita, sebagai usahawan tidak lain dan bukan ialah menarik perhatian para pengguna atau pelanggan. Tanpa daya penarik maka GAGAL akan mendampingi kita. …

10 LANGKAH MEMIKAT PELANGGAN Read More »

PERBEZAAN ANTARA ‘BRANDING’ DAN ‘MARKETING’

Ramai USAHAWAN terutamanya PRODUCT OWNER masih keliru dengan perbezaan diantara BRANDING dan MARKETING. Ianya merupakan perkara POKOK yang perlu dititik-beratkan dan difahami sebelum memulakan sesuatu perniagaan. Ini kerana ianya amat berkait rapat antara satu sama lain. Bak MATAHARI dan BULAN. TANPA salah satu elemen penting ini maka, KIAMAT la DUNIA. Dengan adanya pemahaman yang mendalam mengenai kedua-dua elemen ini, maka …

PERBEZAAN ANTARA ‘BRANDING’ DAN ‘MARKETING’ Read More »